2016. 02. 18., Csütörtök, 16:12

Lehet, hogy a jövőben a telefonunkkal origamizhatunk? - minden eddiginél hajlékonyabb kijelzők jönnek

Elég kezdetleges, de tényleg hatékony az a hajlékony telefon, amelyet nemrég mutatott be egy kutatócsapat Kanadában.

Teljesen hajlítható lesz

Egy kanadai egyetem tudósai, valószínűleg gimnasztika óra közben kaptak ihletet ahhoz, hogy készítsenek egy valóban teljes mértékben hajlítható mobiltelefont, amely áttörést jelentene a piacon. Nos, azt nem tudni, hogy mekkora sikere lesz ennek az eszköznek, viszont 5 éven belül megtudhatjuk, hiszen nagyjából ekkora becsülik a telefon kereskedelmi forgalomba kerülését. Nem csoda ez a sok év, hiszen a cucc elég kezdetleges, de az ötlet nem rossz.

Az LG kijelzőjét használja

A telefon az LG hajlítható 720p-s OLED kijelzőjét használja, amely rengeteg szenzorral van összeépítve, melyeknek köszönhetően a telefon érzékeli a hajlítás irányát és erősségét is. Ezeket a jeleket kombinálja az okosság, amely által új lépcsőfokra emelkedik az okostelefonok használati tárháza, hiszen igen menő dolgokat csinálhatunk ha origamizunk a telefonunkkal.

Jelenleg mindenki elképedve nézi ahogy a telefont hajlítgatva Angry Birds –et játszik a tesztelő, azonban mindez nagyon kezdetleges. Az eszköz hatalmas, így a méreteiből még van hova fejlődni, a külalakról nem is beszélve.

Sok víz fog lefolyni a Dunán mire ebből kész terméket foghatunk a kezünkbe, hacsak addigra már nem jön egy újabb fejlesztés, amely az egész kutatást a kukába vágja.

Egy biztos, a cucc tényleg menő!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: