2016. 02. 16., Kedd, 19:04

Bali' Music Awards: Droplex, Bahlzack, Purebeat a 2015-ös év felfedezettjei

Tegnap éjjel kihirdették a 2015-ös év legjobb DJ-it és producereit a Ballantine’s Music Awards rendezvényén.

A gálán több kategóriában is hirdettek győztest, volt szakmai és közönségdíj is, így elég zsúfolt volt a színpad a díjazottak fotózásánál. Szomorúan böngésztük a listát kutatván kaposvári kötődésű lemezlovasok vagy producerek után, és mire a végére értünk se lett jobb a kedvünk. Nézzük a díjazottakat:

Kezdjük az év klubjainál, és azért beszélhetünk itt többes számban, hiszen miként is versenyezhetne egy vidéki hely, a nagyvárosi elit kategóriával? Sehogy, ezért kell két díjat osztani: vidéken így a debreceni Mickeyz vitte a prímet, míg a nagyvárosban 2015-ben az Akvárium lett a szakma szerint a legkúlabb placc.

Hogy kit fedeztünk fel tavaly? A minimál bulik legújabb királyát Droplexet, aki méltán vívta ki az elismerést, hogy az év felfedezettje lehet. Őt két, Kaposváron már jól ismert lemezlovas követte, Bahlzack és Purebeat.

Az év legjobb dalaival tavaly a StadiumX (Dave Martin és Sullivan) rukkolt elő, ezért pedig megérdemelten zsebelhették be az év producere címet, elhappolva ezt Bahlzack és a Crazibiza elől.

Droplexet nem csak a szakma tüntette ki, hanem a bulizók is, hiszen az év hazai underground DJ-je szavazáson az ő nevét érte a legtöbb kattintás. A szakma szerint azonban ezt a címet Jumodaddy érdemelte ki.

Aztán itt van az év hazai mainstream DJ-je, ami  évről évre izgalmasabb, hiszen miután az elmúlt 5 évben Bárány Attila nyert, addig tavaly nagy meglepetésre Newik zsebelte be ezt, ahogy tette ezt most is, így a Bárány-Newik párbaj számlálója 5-2-re módosult! Ó, és ha már mainstream, ebben a kategóriában is szavazott a közönség, akik a csábos szöszire tették a legtöbb voksot, így Metzker Viktória egyedüli hölgyként állhatott fel a győztesek közé!

Olé!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: