2016. 02. 12., péntek, 14:44

Évértékelőt tartott Szita Károly

A Szivárvány Kultúrpalotában tartott évértékelőt Kaposvár polgármestere.

 

Egyre több munkahely

- A kaposváriakkal 2010-ben kijelölt irány, s az azóta is tartó dinamikus városépítő munka eredményeként a tavalyi év Kaposvár egyik legsikeresebb esztendeje lett. Az évtizedekre meghatározó fejlesztések mellett komoly eredmény, hogy a munkanélküliek száma a felére csökkent, vagyis egyre többen tudják munkával megteremteni önmaguk és családjuk biztonságát. A cél tovább erősíteni ezt a tendenciát, s elérni, hogy egyre több tartós munkahely jöjjön létre - mondta Szita Károly csütörtökön este a Szivárvány Kultúrpalotában tartott évértékelőjén, ahol a város polgármestere a Kaposvár Polgáraiért Egyesület felkérésére már hatodik alkalommal számolt be az előző év eredményeiről, s az előttünk álló feladatokról.

 

120 milliárdból fejleszthet a város

- A folyamatos fejlődés révén magabiztosan tekinthetünk a jövőbe, hiszen az összezuhanás helyett nyertesen kerültünk ki a válságból. Kaposvár most egy újabb sikeres és büszke korszak előtt áll, a kormánnyal kötött tavalyi megállapodás ugyanis várostörténeti jelentőséggel bír. Több mint 120 milliárd forint áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy még frissebb, még modernebb, a környezetét még inkább megóvó, még biztonságosabb várost építsünk magunknak, s hogy megteremtsük a mindennapok biztonságát, amely megadja a lehetőséget arra, hogy a saját életükben is előrébb léphessenek a kaposváriak - hangsúlyozta Szita Károly.

A jelenről szólva a polgármester azt mondta: a 2016-os esztendőnek biztonságot és békességet kell hoznia, hogy alaposan felkészülhessünk testben és lélekben is 2017 nagy kihívásaira: az eltervezett és átgondolt dolgok megvalósítására, az építkezésekre, a fejlesztésekre, személyes és közösségi gyarapodásra.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: