2016. 02. 11., csütörtök, 16:26

Nem találod ki milyen kurzust hirdettek Pécsett!

A felvételi időszak során érthető, ha valaki a felsőoktatási intézmények képzései között barangol, így az is várható volt, hogy idén is feltűnik valami igazán fura, vagy extrém dolog.

Félévente 5 tanulóból lehet Dj

Idén a Pécsi Tudományi Egyetem egyik kurzusára kapták fel jó páran a fejüket, ahol hamarosan DJ-nek tanulhat az ember. Bár mint tudjuk, manapság már minden második ember DJ, azért elég nagy volt az utobbi években a lemorzsolódás, talán ezen is segíthet a Pécsiek kurzusa, amely során félévente 5 lelkes fiatal tanulhatja meg a szakma csínját-bínját. 

 

A kurzus elvégezésért ugyan még nem jár azonnali fellépési lehetőség a Balaton Soundon, sem pedig diploma, viszont néhány kreditet bezsebelhetnek a hallgatók az életre szóló élményen felül.

 

Megtanulnak scratchelni és effektezni is

A tanár egyébként Somodi Imre lesz, ő volt az, aki végigverekedte magát a hosszú procedúrán, hogy hivatalosan is kurzussá léptethesse elő a lemezlovas órákat.

 

Somodi Imre

A szemeszter során a ritmusfejlesztés mellett kitérnek a mixelésre, megtanulnak scratchelni, és megismerkednek az effektekkel is. A cél az, hogy a hallgatók megtanuljanak bánni a zenékkel, és végre megismerjék, milyen komoly munka folyik minden éjjel a pult mögött. A technikai tudás mellett persze kitérnek a szerzői jogok használatára és a zenetörténetre is.

Arról, hogy ez mennyire jól sül majd el nem tudni, de az biztos, hogy figyelemmel kell kísérni a következő félévet, és az öt fiatal DJ hallgatót, hiszen lehet, hogy a szemünk előtt bontogatja szárnyait az új Richie Hawtin...

 

Ha kedvetek támadt a mixeléshez, de legalábbis a mix hallgatáshoz, nézzetek rá az ütemszekciónkra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: