2016. 02. 11., csütörtök, 17:35

E öröm, e bódottá! - a Harry Potter és a Fűrész is új résszel bővül!

Nagy az öröm a horror és a fantasy rajongók köreiben is - két klasszikus sorozat folytatását jelentették be a napokban.

Jön a Fűrész 8!

 

Az első rész 2004-es megjelenésével a Fűrész saját műfajában kulturális jelenséggé vált, így nem csoda, hogy a nagy népszerűség további hat rész folytatást, számos utánzatot és paródiát eredményezett.

A Piranha 3DD írói dolgoznak rajta...

Míg 2010-ben úgy tűnt, hogy a Fűrész 3D a franchise utolsó része lesz, és a Rotten Tomatoes-on kapott 9%-os értékelése garantálja minden idők leghosszabb horror-sorozatának lezárását, a Lionsgate bejelentette, hogy kiadják a folytatást Fűrész: Legacy, azaz Hagyaték címmel. Bár még egy apró részletet sem szívárogtattak ki az új filmről, annyit azért elárultak,hogy a Piranha 3DD íróit, Josh Stolberg and Pete Goldfingert kérték fel, hogy dolgozzanak a horror film forgatásán. Várhatóan 2017-re kerül majd a mozikba.

 

 

Mégis bővül a Harry Potter sorozat

 

Annak ellenére, hogy Rowling megesküdött a 2007-ben megjelent utolsó kötet megjelenése után, hogy befejezte a Harry Potter könyvek írását, megadta magát a rajongóknak és végül bejelentette a népszerű sorozat folytatását. A könyv kiadása Harry szülinapján, azaz július 31-én éjfélkor lesz esedékes, és jó tudni, hogy a mű nem egy klasszikus értelemben vett novella lesz, mint inkább egy különleges próba kiadás, ami a Harry Potter and the Cursed Child színdarab szövegkönyvének adaptációja.

Harry legkisebb fiáról szól majd

A darabot július 30-án, egy nappal a könyv megjelenése előtt mutatják majd be Londonban és Harry legkisebb fiának történetét meséli majd el. A sztori ott folytatódik, ahol a Halál Ereklyéi epilógusa befejeződött, azaz 19 évvel Voldemort halála után. Az Elátkozott gyermekben, természetesen Harry is a történet részese lesz és a mű két részét egy kemény borítós kötésben jelentetik majd meg. Bár arról még korai beszámolni, hogy hozzánk mikor érkezik a folytatás magyar fordításban, addig is az új Harry Potter univerzumból érkező film trailerén legeltethetjük a szemünket.

 

Ha kedvet kaptatok a mozizáshoz, olvassátok el az eheti moziajánlónkat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: