2016. 02. 08., hétfő, 18:53

Helyi jelmezrepertoár - veszélyes darabok a kaposvári boltokban

Bár a nagy dömping már február első hétvégéjén lement a városban, a sulikban, óvodákban és különböző rendezvényeken, még egész hónapban tartanak beöltözős bulikat, még mi is. Összeszedtünk most nektek pár jelmezt, amit a kaposvári üzletekben lehet megvásárolni, ha nem szeretnétek bérlésre adni a fejeteket, vagy örökbe szeretné a jelmezt a lurkó.

 

1. Müller - 9.490 Ft

A Star Wars mániás kisgyerekek nagy örömére magukra ölthetik a filmből jól ismert rohamosztagos jelmezt. Bár sokallom a majdnem tízezres összeget egy lepedőért, amit méretre szabtak és alkoholos filccel megrajzoltak, de ugyebár az emblémáért perkálni kell... A műanyag harci felszerelés hiánya miatt a déli paradicsommártás biztos nyomot hagy majd rajta, de sebaj, majd ráfogjuk hogy művér! Az biztos, hogy én tűkön ülve várom, hogy Kaposvár utcáin rohamosztagos invázió induljon be februárban.

 

2. Müller - 7.990 Ft

Bármennyire is népszerű gyerek vagy tinimeséről beszélünk, a jelmezre nézve, nem tudok másra asszociálni, mint egy éjszakai pillangó nappali ügyintézős ruhájára. A magassarkú persze nem a Monster High felszerelés része, de ezt jól kompenzálja a paróka, a halálfejes nyakkendő és a Harry Potter villámmal ellátott öv elegye. Bár kiskoromban még a hosszú szoknyás, szemüveges tanár, illetve könyvtáros néni jelmezek mentek, úgy tűnik eljárt felettünk az idő, hiszen most már a sláger a vámpíralakot felöltött Barbie baba hasonmás, a negyedik osztályos farsangi bulin.

 

3. Müller - 6.290 Ft

A 90-es évek eleje óta, mióta a DC és Marvel filmek hozzánk is eljutottak, minden farsangon akad egy kisember, aki Batmannak vagy Pókembernek van beöltözve. Mondhatnánk, hogy lerágott csont, de én hiányolnám, ha nem lenne legalább egy szuperhős minden jelmezes bulin. Bár ez a ruha Batman tíz évvel ezelőtti gardróbjának lehetett alapdarabja, hiszen a denevérember filmek rajongói jól tudják, hogy most már új jellel és kosztümmel járja az utcákat éjszakai hősünk. 

 

4. Müller - 9.490 Ft

Ha tavaly esetleg a kórházból kunyerálva, ápolónak öltöztetek be, itt az ideje feldobni a jelmezt és új formát kialakítani belőle. Kicsit átszabva, akár a Jégvarázsból jól ismert Olafnak is fabrikálhatjuk a tavalyi szettet. Aláírom, a fejszerkezet kialakításánál problémába ütközhettek, de a fekete garbó és kiló vatta keverékéért én sajnálnám kiadni azt a közel 10 ezer forintot, hogy úgy nézzetek ki mint a kis gömböc fehérben. Ha mégis beneveznétek a szettre, nagyi otthoni klumpáját mindenképpen kérjétek el hozzá a tökéletes összhatás érdekében!

 

5. - Müller 2.990 Ft

A Disney-nél sírnak a tervezők, hiszen Hamupipőke jelmezéből kukába kerültek az abroncsok, hogy olcsóbb legyen kilóra eladni a ruhát. Az átalakulás következtében nyomokat fedezhetünk föl a Jégvarázsban látott Elza szettjéből is, de a legvalószínűbb, hogy rohadt sok kék bársony pizsama anyag megmaradt a varrodában. A koronaként működő hajdíszt a szomszédos sorban található hajpántok közül halászhatták, de mivel egyszer minden kislánynak muszáj hercegnőnek lennie, megbocsátható, ha ezt választjuk.

 

6. - Müller 6.290 Ft

A cirkuszi fergetegből jól ismert bohócoknak megannyi jelmezt gyártottak már, de ha szeretnétek egy elkoptatott, sokak számára félelmetes, Demjén Rózsi parókával ellátott jelmezbe öltözni, itt a lehetőség! Ha fel szeretnétek kicsit dobni és tényleg lehengerlő hatást kelteni, ajánlanám a Stephen King: Az című filmjéből jól ismert arcfestést a kosztümhöz, bár így tuti rémálmokban szenved majd az egész alsó tagozat a suliban.

 

7. - Pepco 1.490 Ft és 1.533 Ft

Felejtsük el az újhullámú vámpíros filmeket, a napfényben való szikrázást és térjünk vissza a jól megszokott old school vámpírokhoz. Ha szeretnétek olcsón megúszni a beöltözős bulit, a Pepco kínálata tökéletes választás lehet. Elsőre a Drakula halott és élvezi film jutott eszembe a két jelmezről, hiszen a lovászfiúként is eladható kosztüm akár a filmből jól ismert Renfieldé is lehetne. A kosztümhöz kötelező vámpírfogat bármelyik üzlet édesség osztályán beszerezhetitek hozzá, csomagban árult gumicukor formájában, a művérről pedig a Globus ketchup csapata gondoskodik majd...

 

8. - Pepco 2.100 Ft

Bár igazán pénztárcabarát áron hozzájuthatunk az árny harcos kosztümhöz, akár anyu is könnyen elkészítheti nekünk otthon, egy fekete pizsi és egy rányomatott ninja felirat kettősével. Ha mindenképpen szeppukut elkövető harcosra szeretne hajazni a gyerkőc farsangkor, kötelező beszerezni hozzá egy 500 Ft-os fejkendőt a vásárból, övnek pedig az otthoni fürdőköpeny kötőjét, egy műanyag szablyával egyetemben.

 

9. - Lidl 1.999 Ft

A szegényes cowboy jelmez valamikor egy jól meghízott gazda, keddi bárányterelő szettjéből maradhatott. A Pixarnál sírva röhögnének, a Toy Storyból jól ismert, lebutított Woody jelmezen, aki valahol útközben elhagyta a peckes cowboy kalapját. Ha a tökéletes összhatásra gyúrtok, ajánlanám egy barna szemceruza beszerzését, a fitos arcszőrzet megrajzolásához és egy hónaljba csapott plüss ló vagy Buzz Lightyear mesefigura kettősét.

 

10. - Lidl 1.990 Ft

Az ős amerikainak meghirdetett, felénk indiánnak hívott jelmezek sem maradhatnak ki a sorból. Bár a piros öv jobban hajaz anya téli nyakba kötött sáljára és a képen látható skalpot biztonsági okokból mellőzik a szettből, az esetleges farsangi bulin való vérontások elkerülése érdekében, azért a célnak megfelel így is. Tehát, ha valaki szeretne Pocahontas elfeledett ikertestvérének öltözni idén, a Lidl jelmeztárából könnyen megteheti, persze a Super Bowlról maradt festéssel az arcán.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: