2016. 02. 02., Kedd, 18:01

Somogy álláshirdetések, amiken szakadni fogsz

Kevés olyan helyzet van az életben mikor az álláskeresés poénossá válik, de héha beleszaladunk olyan vicces vagy éppen teljesen abszurd módon megfogalmazott hirdetésekbe, amiket elolvasva a könnyünket törölgetjük a kitörő röhögés miatt.

Elég csak megnézni pár Somogy megyei álláshirdetést ahhoz, hogy feldobjuk a napunkat. Természetesen ezeknek nem az volt a céljuk, hogy a viccoldalak címlapjára kerüljenek, csupán a „kreatív szövegíró elemében volt”. Azt azonban nem tudtuk meg, hogy a teljesen komolyan gondolt hiredetésekre valaki beadta-e a jelentkezését.

Emberi munkakörnyezet

Értjük mi, hogy az állatgondozónak mindenképpen állatbarátnak kell lennie, ám azt külön hangsúlyozni, hogy egy tanyán emberi munkakörnyezet vár a jelentkezőre, az elég érdekes történet. Vajon mire gondolt a munkaadó? Nem volt számára evidens, hogy azért nem a ketrecben vagy ólban szeretnénk tölteni az éjszakáinkat?

Pénzért dolgozni?

Szeretnétek olyan helyen dolgozni, ahol pénzt lehet keresni? Egyáltalán: akartok ti pénzt keresni? Ha igen, itt a megoldás! Megahiperszuper ajánlattal állt elő egy helyi raktározással foglalkozó cég. Az ajánlat lényege, hogy lóvét kapsz a munkádért! Ugye milyen nagyvonalúak? Mondjuk, a helyesírással még akadnak gondok, bár az lényegtelen, hiszen így sem úgy sem szalasztanánk el ezt a nagyszerű lehetőséget!

Bér: megegyezés szerint

Azon már nem is akadunk ki, hogy nem szükséges végzettség a hentes munkakörhöz – gondolom, bárki képes csontozni, darabolni és egyéb húsfeldolgozói teendőket ellátni... – de, hogy még a béren is dűlőre kell jutni az már picit erős. Talán akkor kérhetünk jó sok… ja nem. Csak minimálbért. Elnézést kérek. Ki az a hülye aki minimálbér alatt akar dolgozni? Arra számítanak, hogy valaki bemegy, és azt mondja: üdvözlöm, én szeretnék dolgozni maguknál, de nekem elég lesz a havi 40? AZ úgy korrekt!

Láthatjuk tehát, hogy akár még a munkakeresés közepette is szerezhetnek nekünk vidám perceket a precízen megírt ajánlatok. A lényeg, hogy mindig olvassuk el figyelmesen őket, hiszen bármikor rábukkanhatunk újabb gyöngyszemekre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: