2016. 01. 14., csütörtök, 18:16

Itt vannak az idei esküvői trendek!

Most szombaton és vasárnap rendezik meg idén VII. alkalommal a Somogyi Esküvő Kiállítást a Hotel Dorottyában.

Ennek apropóján gondoltuk, körbenézünk a világban, milyen trendek mennek majd 2016-ban, hogy legyen egy kis összehasonlítási alapunk a nagy nappal kapcsolatban. Tehát menyasszonyok szemeket ide, jegyzeteket elő, és ne feledjétek az idei év mottóját: "Légy egyedi és vállald a stílusod".

 

Színek

 

Idén először a Pantone Color két árnyalatot nevezett ki az év színének. A rózsakvarc és a téliesebb kék mellett, a külföldi esküvőszervezők tippjeiben a metál árnyalatok hozzáadásáról olvashatunk mindenhol. Csempésszetek egy kis aranyat, bronzot vagy fémes színt az evőeszközökbe vagy a szalvétagyűrűkbe.

 

Cipők

 

A 2016-os év mindenképpen a színes cipőké és ezekből is a fehérebb árnyalatuak maradnak a boltok polcain. Legyen az narancssárga, kék, lila vagy zöld, idén bármit bevállalhatsz a kedvenc árnyalataid közül, de a legtöbb esküvői topánt ajánlott ilyen esetben a csokor színéhez igazítani.

 

Virág

 

Míg itthon a kerek, tömör csokrokat dícsérik, amiket angol rózsával és peóniával tűznek tele a virágkészítők, idén külföldön az adott évszakban nyíló, frissen szedett vadvirágokat preferálják. Ellentétben a hazai divattal, ők a szabad formájú csokrokat részesítik előnyben, mellőzve a kerek formával járó kötöttséget.


 

Gyűrű


 

A külföldi kiállításokon már nagyon elterjedtek a színes köves karikagyűrűk, amelyek idén már betörtek a hazai piacra is. Bár egyre gyakoribb a vörös-arany gyűrű kombináció, a szakértők mégis azt mondják, ne a trendeket kövessük, hanem olyat válasszunk, amit egy életen keresztül szívesen hordanánk!

 

 

Meghívótrend

 

Csillámos és szikrázó! A 2016-os évben mindenki a csillogós meghívókért van oda a fórumokon. A legkeresettebb árnyalatok a vörös-arany, a réz és a fémes árnyalatok, amit többféle betűtípussal dobnak fel.

 

Helyszín

 

Bármilyen helyszínt is választanak a párok, a cél mindig a romantikus és meghitt környezet megteremtése. Ennek érdekében a profik idén, a függesztett edison égős lámpákat, lágy fényű gyertyatartókat és az asztalok közepére helyezett virágzó vagy feldíszített ágakat ajánlják a legjobban.

 

Ital-Étel

 

A 2016-os évben is nagyon trendi lesz a külön fiú és lány koktél felszolgálása a nagy napon, amit a ti ízlésetek alapján készítenek el, de most a legnépszerűbbek a koktélokkal együtt felszolgált kis harapnivalók lesznek.

 

Torták

 

A fondant és a vajkrémes fodroktól szomorú búcsút veszünk, hiszen a meztelen torták viszik a pálmát az esküvői trendekben. Egyszerűek, letisztultak, de számtalan módon el lehet készíteni őket, így igazán nyerő választás lehet majd!

 

Ruha

 

Az óriási királylányos abroncsok ideje lejárt, a 2016-os évben a letisztult, test vonalát követő, laza esésű ruhákat ajánlják a tervezők, de egy-egy masni, csipkebetét, strassz vagy virág elmaradhatatlan darabbá avanzsált a ruhában. A színek használata is igazán népszerűvé vált, egy-egy színes öv vagy színes cipő igazán feldobja a rucikat. A ruha alapszínében már alig találni optikai fehéret, inkább a tört fehér, az ekrü, a barackos, és a pezsgő szín dominál majd idén.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: