2016. 01. 04., hétfő, 09:32

Már most 200 millióan használják a Windows 10-et

A legtöbb szakértő nagyokat nevetett a Microsoft azon kijelentésén, amelyet a Windows 10, július végi kiadásán tett, miszerint az a tervük, hogy 2017-re egymilliárd eszközön használják már legújabb operációs rendszerüket. Nos, a legfrissebb statisztikák már lehervasztották ezeket a mosolyokat, hiszen felszálló ágban van a Windows 10!

 

Nem lehet még azt mondani, hogy szárnyalna a 10-es, bár egy elég komoly felhasználóbázist tudhat már magáénak, hiszen a legfrissebb adatok szerint már 200 millió eszközön fut a Microsoft legújabb operációs rendszere. Ez a szám már a redmondi cég által kitűzött, 1 milliárdos szám 20%-a, amelyet mindössze 5 hónap alatt sikerült összegyűjteni.

 

Az ünnepek is besegítettek

A karácsonyi nagybevásárlások során egyértelmű volt, hogy a Microsoft eszközeire is nagy lesz a kereslet, így nem volt túl nagy meglepetés, hogy a Windows 10-et használó eszközök száma jelentősen megugrott ebben az időszakban. Ezek az adatok már okozhatnak kis örömet a Microsoft háza táján, azonban még így is messze vannak a hőn áhított 1 milliárdtól, amely csupán a növekedési ütemet nézve már talán nem is valósítható meg.

 


Vannak még terveik

Viszont nem szabad még leírni ezt az 1 milliárdos álmot, hiszen van még egy-két nagyobb dobás a tarsolyban. Hamarosan belépnek a nagyvállalatok is a Windows 10 felhasználói közé, amelytől jelentős növekedést várnak, főleg annak tudatában, hogy általános tendenciává vált az elmúlt rendszerek kiadása után, hogy ha valakinek a munkahelyén egy új rendszert dugnak az orra alá, az nagy valószínűséggel otthon is váltani fog. Főleg ha bejön neki az újdonság, ami ráadásul teljesen ingyenes is. Továbbá dobni fog még az eszközök számán a Windows 10 Mobile is, ami a 2016-os év első negyedében kerülhet majd a Windows rendszert futtató okostelefonokra.

 

Folyik a munka

Mindeközben természetesen folyamatosan dolgoznak a Windows 10-en a redmondiak, amelyen jelentős ráncfelvarrást hajtottak már végre az elmúlt 5 hónap során beérkező visszajelzések alapján. Ha minden pletyka igaz, nyáron egy jelentősebb frissités fog megérkezni a 10-est használó felhasználók eszközeire, amely nagyobb fejlesztéseket hordozhat magában, és végre az Edge böngésző is kap egy-két atyai pofont.

 

 

Ki mit használ?

Arról, hogy mely rendszer a legelterjettebb a felhasználók körében EZEN az oldalon tudtok majd kutakodni. Máig vitathatatlanul a legelterjettebbek közé tartozik a Windows 7, mely a felhasználók több mint felét uralja, ezt követi kisebb meglepetésre az XP majd a 8.1 és a negyedik helyen kullog a Windows 10. A tendenciák azt mutatják, hogy január végére a 10-es felkúszhat a dobogó második fokára főként, ha megjönnek a januári statisztikák, amelyek már magukban foglalják a karácsonykor beszerzett Microsoft eszközöket. A kérdés már csak az, hogy le tudja e valaha gyűrni elődjét a Windows 10, és véget vet-e valaha a 7-es évek óta tartó hierarchiájának.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: