2015. 12. 16., szerda, 10:08

A kaposvári fiú, akire saját rokonai sem ismertek rá hihetetlen fogyása után!

Ki­tar­tás­ból je­lesre vizs­gá­zott Valkó Ba­lázs, aki alig 20 éve­sen dön­tött úgy, hogy kül­föl­dön pró­bál sze­ren­csét. Ba­rát­nő­jé­vel meg sem áll­tak Lon­do­nig. Szep­tem­ber­ben vi­szont, ami­kor ha­za­jöt­tek össze­há­za­sodni, nem győz­tek cso­dál­kozni a ro­ko­nok! Ba­lázs 60 kilót fo­gyott! - írja a ripost.hu 

 

 

A most 23 éves Valkó Balázsban régóta érlelődött a nagy elhatározás a fogyáshoz. Túl rég... Óvodás éveit leszámítva valójában mindig jóval testesebb volt kortársaihoz képest. Alkatával nem volt ugyan boldog, mégis inkább szép csenden beletörődött, hogy ő ilyen. Nos és persze rengeteg gyors kaját, pizzát, hamburgert evett. "Voltak ugyan halvány próbálkozásaim, olykor le is adtam egy keveset. Kitartás híján azonban végül mindig visszakúsztak rám a kilók. 20 évesen már 120 kiló volt a súlyom, és sokáig azt hittem, örökre így maradok."

 

 

Inspirálóan hatott a változás!

Csakhogy történt egy hatalmas változás Balázs életében! Barátnőjével elhatározták, hogy inkább külföldön próbálnak szerencsét, és nekivágtak a nagy ismeretlennek! Maguk mögött hagyták Kaposvárt, végül Londonig meg sem álltak. A teljes környezetváltozás, az új emberek, az új munkahely előcsalogatták Balázsból az igazi elszánást. "Hirtelen megvilágosodtam. Elhatároztam, hogy csak azért is megmutatom a világnak, hogy férfi vagyok, és nem egy puhány hájpacni! Hangosan kimondtam: LE FOGOK FOGYNI!"

 

 

Mások történetéből merítettem erőt!

"Korábban több alkalommal álltam már neki fogyózni, de alig volt eredmény. Valószínű, hogy nem volt meg bennem a tényleges akaraterő, és persze nem ismertem egyetlen jó módszert sem, ami segít a fogyásban. Szerencsére eljutott hozzám Norbi híre, és megismerkedtem az Update-rendszerrel. Elolvastam a sikersztorikat: az, hogy másoknak sikerülhet, rendkívül inspirálóan hatott rám. Ezúttal nem adtam fel! Megnyugtatóan jól működött nálam is Norbi módszere. Teljesen megváltoztattam az étrendemet. Csakis és kizárólag olyan ételeket ettem, melyek illeszkednek a módszerükbe. Elhagytam a cukrot, a lisztet és minden szénhidrátos élelmiszert.  Sütemény, kenyér szóba sem jöhetett. A tésztát, a rizst, a krumplit lecseréltem. Miután eltűnt rólam az első 10 kg, már az motivált, hogy még több lemenjen, és elérjem a kitűzött célt. Ez akkor kb -30 kg volt. Az ismerőseimtől kapott pozitív visszajelzések nagyon sokat segítettek, egyre tisztábban láttam, hogy jó úton haladok, végre sikerül megváltoztatnom az életemet.

 

 

XXL-ről indultam, S méretű lettem

Motivált továbbá az is, hogy amikor ruhákat kellett vásárolnom, akkor már választhattam vagy vehettem magamnak olyanokat is, amik korábban az alkatom miatt szóba se jöhettek. Amíg gyorsan fogytam, 2,5 havonta  a teljes ruhatáramat le kellett cserélnem. Míg eljutottam az XXL-es mérettől az S/M-es méretig. Mire elértem a teljes fogyást (56 kg), többen fel sem ismertek az utcán!

 

Párommal szeptemberben házasodtunk, mégpedig Magyarországon. A meghívottak  szája tátva maradt!

 

 

Pokoli nehéz volt elkezdeni

Az elején pokoli volt. Fáradékony voltam és rosszkedvű, de ehhez is hozzá lehet szokni. Szervezetem nyilván nem ilyen mennyiségű és minőségű ételhez szokott, de aztán szépen átállt az újfajta kosztra. Mostanra a sport az életem részéve vált, új étrendemet teljesen  megszoktam. Folyamatosan járok edzőterembe, erősítek. Az életem nyilván gyökeresen megváltozott, sokkal felszabadultabb vagyok, fittebbnek és egészségesnek érzem magam.

Egyszerűbb az életem,  mint 120 kg-osan!

Egészségesnek és erősnek érzem magam! A sport a mindennapjaim része lett. Számomra nagyon pozitív, hogy volt akkorra akaraterőm, hogy mindezt megvalósítsam!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: