2015. 11. 30., hétfő, 18:46

Egy pár zokni a karácsonyfa alá 265 ezerért?

Ki nem futott már bele a karácsonyfa alatt, csecsén összecsomagolt 10-es zoknicsomagokba, amit a nagyi vásárolt, nehogy felfázzon a lábunk? Hát itt most kicsit más a helyzet, a Falke ugyanis most a legigényesebb, leggazdagabb ugyafeleknek hozta ki a különleges zoknijait, amire sajnos a mi drága nagyszüleinknek tuti rámenne több havi nyugdíjuk.

A német cég ezt a puha, meleg gyapjúzoknit 265.000 Ft-ért árulja. Hogy mi kerül egy zoknin ennyibe? A luxusdarabot egy dél-amerikai tevefajta, a vikunya szőréből készítik, amit a világ egyik, ha nem a legjobb anyagának tartanak. Ez a különleges teve nem háziasítható, így a szőr beszerzése és az anyaga miatt a legdrágábbak közé sorolják.

A vikunya megnyírására külön embereket foglalkoztatnak, akik becserkészik a vadat, hogy megkopaszthassák őket, a szőrből előállított gyapjú pedig annyira finom, hogy még festeni sem lehet.

 

A luxuszokni aranybarna színű és tapintásra is nagyon kellemes, szinte bársonyos az anyaga. Ha valaki az ára ellenére is szert szeretne rá tenni a 100 % vikunya szőrből készült zoknira, az húzzon bele, hiszen a cég csak 10 darabot gyártott le belőle! De aki lecsúszna róla, az se keseregjen, hiszen nemsokára érkeznek a vikunya pulóverek, nem kevesebb mint 2000 fontért (880.000 Ft)!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: