2015. 11. 14., Szombat, 12:37

Az engedély átadása helyett kirabolták az ellenőrt a rabsicok

A siófoki rendőrök 2015. november 13-án 15 óra 10 perckor elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak két balatonszabadi lakost, akik a Sió-csatorna siójuti hídjánál horgásztak, és az őket ellenőrző halászati őrrel összetűzésbe kerültek.

Engedélyük nem volt, meg akartak lógni a kifogott halakkal

A halászati őr 13 óra 30 perc körüli időben hivatalos ellenőrzést tartott, felszólította őket a horgászáshoz szükséges engedélyek átadására. Apa és fia a kérésnek nem tett eleget, majd megfenyegették a férfit. Az általuk korábban engedély nélkül kifogott, körülbelül 4 kilogramm halat kerékpárra tették, majd a helyszínt el akarták hagyni. A halászati őr megkérte őket, hogy maradjanak a helyszínen, valamint tájékoztatta őket, hogy értesítette a rendőrséget.

Ez nem volt elég, még ki is rabolták az ellenőrt

Ők továbbra is fenyegették, szidalmazták, majd két karjánál fogva lefogták, zsebeit átkutatták, személyes tárgyait a földre szórták, személygépjárműve indítókulcsát a nádasba dobták, majd távoztak a helyszínről.   A 25 éves fiatalembert és 54 éves édesapját a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Apát és fiát a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: