2015. 10. 22., Csütörtök, 10:03

Lassan hadrendbe állnak az új kaposvári buszok

A Kaposvári buszcsereprogramban érintett szakemberek - a Kaposvári Közszolgáltató Holding Zrt. és a Kaposvári Közlekedési Zrt. vezérigazgatói, a műszaki ellenőr, a projektmenedzser és az arculati felelős - részvételével szeptember végén küldöttség utazott a törökországi Ankarába, hogy a MAN gyárában részt vegyen a gyártásközi végellenőrzés előtti utolsó felülvizsgálaton.

Néhány héten belül érkeznek a buszok

A szemlén a szakemberek megtehették azokat az észrevételeiket, amelyek a járművek végszerelése előtt szükséges korrekciókat tartalmazták. Az új buszok egy-két apróságtól eltekintve a megrendelt, és szerződésben is rögzített felszereltséggel és minőségben készültek el, csupán néhány kapaszkodó helyét kellett módosítani, illetve a csuklós autóbuszokban a hetedik biztonsági kamera hiányzó végkimenetelét kellett pótolni. Ezeket a javításokat elvégezte a gyártó, így néhány héten belül megérkezik mind a negyven új busz Kaposvárra.

Technikailag minden elképzelhetővel fel lesznek szerelve

A 78, illetve 150 fő befogadására alkalmas szóló, illetve csuklós buszok olyan felszereltséggel rendelkeznek, amellyel egyelőre kevés hazai településen találkozhatunk. Megvalósul a teljes esélyegyenlőség, hiszen az utasteret teljes hosszában alacsony padlósra tervezték, így a kiegészítő rámpa segítségével, kerekesszékkel és babakocsival közlekedők részére is könnyű lesz a fel- és leszállás. A buszokban külső és belső audiovizuális utastájékoztató rendszert alakítottak ki, vagyis mind a siketek és nagyothallók, mind pedig a vakok és gyengénlátók számára akadálymentesek.

Bordó színű, gázüzemű járgányok

Az új járművek hajtóanyaga sűrített földgáz, amelynek eredményeképpen a szennyezőanyag- és zajkibocsátásuk a legszigorúbb Euro-6-os környezetvédelmi besorolási normáknak is megfelel. A buszok színe a kaposváriak döntése alapján bordó és szürke lesz. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: