2015. 10. 09., Péntek, 11:52

Jósnőnek adta ki magát a bankkártyás csaló

Pénzmágiát végez – ezt mondta az a férfi, aki jósnőnek kiadva magát több mint négymillió forintot csalt ki áldozataitól. A bankkártyák adatait szerezte meg, a pénzt szerencsejátékra költötte. Előzetesbe került, amit egy kórházban kell tölteni.

Egyszer már lebukott, de az egészségi állapota miatt eddig szabadlábon védekezhetett az a férfi, aki egy közösségi portálon egy ismert jósnőnek adta ki magát, és a gyanú szerint pénzt csalt ki több embertől is.

Július 29-én egy pénzintézet tett feljelentést, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A férfi, az ismert jósnő nevében azt állította, hogy"pénzmágiát" végez,amihez az emberek bankkártya adatait kérte el.

Eljátszotta a megszerzett pénzt

Azok segítségével mobiltelefon egyenlegét töltötte fel, amivel aztán internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott.

Végül sikerült lebuktatni a férfit, aki a rendőrség szerint összesen 56 bankkártya adatait szerezte meg és 4 millió 600 ezer forinthoz jutott.

Kiderült, hogy beteg, ezért szabadlábon védekezhetett, de újra lebukott

A nyomozás közben kiderült, hogy beteg,ezért eddig szabadlábon védekezhetett, azonban újra lebukott. A 30 éves sényői férfit október 9-én ismét előállították, a bíróság pedig még aznap elrendelte előzetes letartóztatását. Ezt a betegsége miatt kórházban kell töltenie – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: