2015. 09. 20., Vasárnap, 09:42

Transformersek kora: Itt az új Mercedes Benz!

Eddig még csak videókon és képeken lehetett látni a Mercedes új járgányát, a Mercedes Benz Concept IAA-t nemrég azonban élőben is meg lehetett tekinteni az autót a cég frankfurti kiállításán. A korábbi bemutatókban látott tulajdonságok első blikkre egészen elképesztőnek hatottak, azonban most, hogy az autó teljes egészében ott állt a pódiumon, ki kell, hogy jelentsük, a Mercedes elkészítette a jövő felsőkategóriás luxusautóját.

Elég csak az autóra tekintenünk és máris úgy érezhetjük magunkat mintha a jövőbe pottyantunk volna, ráadásul ez az érzés csak felerősödik, ha beszállunk a szürke csodába. Az autóban minden kijelző digitális és érintőképernyős, ráadásul kagylóülések hivatottak arra, hogy maximumra emeljék a komfortérzetünket. Ahogy az autóknál lenni szokott, a varázslat akkor érkezik igazán, mikor beindítjuk a motort, az új Mercedes ugyanis képes alakja megváltoztatására, mindezt pedig egyetlen gombnyomásra vagy a 80 km/órás sebességet elérve hajtja végre.

Az alakváltoztatás aerodinamikai javulást eredményez, az elülső és oldalsó panelek és a kerekek alakváltása csökkenti a légellenállást, az autó orrában elhelyezett kis redőnyök segítik a levegő áramlását a motorba, ráadásul az autó hátsó eleme is megnyúlik néhány centiméterrel, még nagyobb leszorító erőt eredményezve. Eme innovációk nem csak látványosak, hanem hatásosak is, hiszen az autó légellenállási együtthatója 0,19-re csökken, amellyel világrekorderré avanzsál. Ráadásul, ha ehhez hozzávesszük az 570 lóerős monstrumot az orrában, akkor nem is annyira meglepő, hogy 372 km/órás sebességet is kilehet sajtolni az autóból.

A Mercedes tehát elkészítette a jövő luxus és sportkocsiját, amellyel az utcákat járva minden szempárt elhódíthatunk néhány pillanatra. Ha valóban ilyenek lesznek a jövő autói, akkor én bizony remegve várom azt az időt, mikor ehhez hasonló ékszerdobozok járják majd Kaposvár utcáit.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: