2015. 09. 04., Péntek, 13:27

#ALISTA: Filmek, amiket mindenképpen látnotok kell az ősszel!

1. -  Grandma

Rendező: Paul Weitz

Főszereplők: Lily Tomlin, Judy Greer, Laverne Cox

Amerikai bemutató: Augusztus 21.

Műfaj: Vígjáték

A kegyetlenül komikus Lily Tomlin, egy a családjától elhidegült és magányosan élő nagymamát alakít, aki koptatott farmerdzsekiben jár és a bankkártyáit szétvágva szélcsengőnek használja őket. De amikor az unokája, Sage ( Judy Greer, akit Az egy különc srác feljegyzéseiből ismerhetünk) terhesen jelenik meg az ajtajában, egy kéréssel, hogy 600 dollárra van szüksége, Elle hirtelen a közepébe csöppen egy nevetséges családi zűrzavarnak. A csípős humorú és megnyerő film egy délutánt mutat be, amikor Elle segít megszerezni a pénzt, miközben az élettapasztalatait próbálja átadni Sagenek- többek között azt, hogyan küldd el az Anyádat a p...ba és, hogy mennyire keményen is lehet egy hokiütővel tökön vágni a srácot, aki felcsinált.

2. -  No Escape

Rendező: John Erick Dowdle

Főszereplők: Pierce Brosnan, Lake Bell, Owen Wilson

Amerikai bemutató: Augusztus 26.

Műfaj: thriller

John Erick Dowdle (Úgy fent, mint lent; Ördög) a horror filmek veteránja egy kirobbanó thrillerrel állt most elő. A történet szerint Jack Dwyer (Owen Wilson) amerikai üzletember családjával együtt Délkelet-Ázsiába költözik, ahol váratlanul egy erőszakos hatalomátvételi kísérlet kellős közepén találják magukat. Egy kiszolgált katona (Pierce Brosnan) segítségével próbálnak biztonságos helyet keresni maguknak. A lázadók brutális támadásai közepette a család kétségbeesetten keresi a menekülési lehetőséget, de a helyzetük több, mint reménytelen.

3. - Sleeping with other people - A (sz)ex az oka mindennek

Rendező: Leslye Headland

Főszereplők: Alison Brie, Natasha Lyonne, Amanda Peet

Bemutató: Szeptember 11.

Műfaj: Vígjáték

Egy egyéjszakás kaland során Lainey (Alison Brie – Ötéves jegyesség) és Jake (Jason Sudeikis – Családi üzelmek) elveszítik szüzességüket, majd útjaik szétválnak. Mikor évekkel később újra összefutnak, Jake már intrikus nőcsábász, Lainey pedig folyton megcsalja éppen aktuális barátját. Zátonyra futott szerelmi életük miatt az exek kiváló szövetségesekké válnak, akik – kibeszélve mindent a szexről – egyre közelebb kerülnek a testiség és a szerelem vékony határvonalához. Már csak meg kéne állniuk, hogy másokkal is ágyba bújjanak.

4. -  The New Girlfriend – Az új barátnő

Rendező: Francois Ozon

Főszereplők: Romain Duris, Anais Demoustier, Raphael Personaz

Bemutató: Szeptember 18.

Műfaj:Dráma

Laura halála mindenkit megvisel. Az elhunyt legjobb barátnője Claire mély depresszióba esik, és a kisbabával egyedül maradt özvegy is nehezen viseli a gyászt. A barátok a bajban megpróbálnak összetartani, míg Claire egy nap különös felfedezést tesz elhunyt barátnője férjével kapcsolatban, ami megváltoztatja életét. A felfedezés sokkoló, a következmények kiszámíthatatlanok…

5. - Black Mass – Fekete Mise

Rendező:Scott Cooper

Főszereplők: Adam Scott, Johnny Depp, Juno Temple

Bemutató: November 12.

Műfaj: Akciófilm

Barátok voltak. John Connolly (Joel Edgerton) és James "Whitey" Bulger (Johnny Depp) együtt nőttek fel a dél-bostoni utcákon. Azután vagy húsz évig nem találkoztak. Mire a 70-es években újra összefutnak, Connolly az FBI magas rangú tisztje, Whitey pedig az ír maffia főnöke lett.
De a régi kapocs erősebb: amikor az olasz családok megpróbálják kiszorítani Whiteyt és bandáját a városból, ő megegyezik egykori haverjával, hogy híreket fog szállítani addigi leggyűlöltebb ellenségeinek. De semmi sem úgy alakul, ahogy tervezték. Sok gyilkosság és árulás következik, és Whitey végül felkerül az FBI 10 legveszélyesebb bűnözőt tartalmazó listájára: bin Laden után ő lesz a második helyezett.

6.- Freeheld

Rendező: Peter Sollett

Főszereplők: Julianne Moore, Ellen Page, Michael Shannon

Bemutató: Október 2.

Műfaj: Életrajzi dráma

Az Oscar-díjas dokumentumfilmen alapuló, igaz történet egy New Jerseyben dolgozó rendőr hadnagy, Laurel Hester ( Julianne Moore) életét mutatja be. A melegpárról szóló filmben a rendőrnő haldoklását mutatja be nekünk a történet, valamint a küzdelmüket a kormánnyal, hogy az örökségi jogokat az állam elfogadott házastársára hagyhassa, ezzel is magukra vonva az országos média figyelmét. A két színésznő torokszorítóan hiteles előadása egyszerűen lebilincseli az embereket ebben az inspirálóan emberi tragédiában.

7. - Steve Jobs

Rendező: Danny Boyle

Főszereplők: Michael Fassbender, Seth Rogen, Kate Winslet

Bemutató: Október 9.

Műfaj: Életrajzi Film

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről. A filmet az Oscar-díjas Danny Boyle (Gettómilliomos, Trainspotting) rendezte az Oscar-díjas Aaron Sorkin (Social Network – A közösségi háló, Az elnök emberei) forgatókönyvéből, amely Walter Isaacson bestseller Jobs-életrajza alapján készült.

8. - Room

Rendező: Lenny Abrahamson

Főszereplők: Brie Larson, William H. Macy, Joan Allen

Bemutató: Október 16.

Műfaj:Dráma

A szoba egy borzalmas emberrablás történetét meséli el egy ötéves kisfiú szavaival. Az események középpontjában a fiatal nő, Ma (Brie Larson) áll, akit elrabolnak, majd évekig egy apró szobában tartanak fogva. A nő ezen szoba falai között ad életet gyermekének, Jacknek, aki számára a Szoba jelenti magát a világot. Nem ismer mást, soha nem járt a négy falon kívül. Ami számára otthon, az Anya számára börtön. A film  egyszerre kelt kétségbeesett, gyötrő, reményteli és horrorisztikus hatást.

9. - Suffragette

Rendező:Sarah Gavron

Főszereplők:Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep

Bemutató:Octóber 23.

Műfaj: Angol Filmdráma

Főhősünk a Carey Mulligan álltal megformált Maude, aki a szüfrazsett-mozgalom egyik élharcosaként a nők egyenjogúságáért áll harcba. Meryl Streepre egy kicsi, de kulcsfontosságú szerep vár, ő formálhatja meg az ismert politikai aktivistát, Emmeline Pankhurst-öt, aki számos politikai szervezetet alapított. A megtörtént eseményeket feldolgozó produkció a feminista mozgalmak világába kalauzol el bennünket. Az Abi Morgan ( A Vaslady) forgatókönyve nyomán készített film a 19.századi Britanniába kalauzol el minket és mutatja be az akkori átlagos nők - anyák, varrónők, szakácsnők- harcát az egyenjogúságért.


 


 

10. - Rock the Kasbah

Rendező:Barry Levinson

Főszereplők: Bill Murray, Bruce Willis, Kate Hudson, Zooey Deschanel

Bemutató: November 13.

Műfaj:Vígjáték

A film története egy kiégett zenei producer (Bill Murray) esetét tárja elénk, aki Afganisztánba utazik utolsó megmaradt ügyfelével (Zooey Deschanel), hogy turnézzanak, ám a dolgok még rosszabbra fordulnak. A reményvesztett férfi belebotlik egy különlegesen szép hanggal megáldott fiatal lányba, akit végül benevez az afgán American Idolként számon tartott showműsorba. Hogy a tehetségét felkarolhassa, meg kell küzdenie annak féltékeny exfiújával.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: