2015. 09. 03., csütörtök, 17:41

Akár 20 deka parizert is lemérhetsz az új Huawei-el. És jobb mint az iPhone 6.

Az IFA elektronikai szakkiállításon Berlinben a nulladik nap legnagyobb durranását egyértelműen a Huawei okozta bemutatójával, amelyen leleplezték legújabb okostelefon csodájukat, a Huawei Mate S-t.

iPhone vs Huawei?

 


 

A bemutatón két telefon volt célkeresztben, az új Huawei és az Iphone 6 Plus. Ez azért is meglepő, mert a Huawei már ott tart, hogy nem is az azonos operációs rendszert vagyis androidot futtató riválishoz a Samsunghoz méri készülékeit, hanem egyenesen az Iphone telefonjait hasonlítgatják saját produktumaikhoz. 

 

Samsung vs Huawei!

Ez pedig az első gondolatainkkal ellentétben nem az Apple cégóriásnak árthat, hanem pont hogy a Samsung jöhet ki vesztesen a versenyből, mégpedig azért mert az értékesítési adatok azt támasztják alá, hogy a Huawei a harmadik helyre jött fel a Samsung és az Apple mögött a sorban.

Viszont ezzel a készülékkel leginkább nem az Apple-t használó, már iOS-hez szokott felhasználókat kívánják meg átcsábítani az androidra, hanem sokkal inkább a már androidot használó, Samsung tulajdonosoknak mutatnak egy alternatívát, miként lehet egy egészen ütős, Iphonera hajazó csúcskategóriás okostelefonunk úgy, hogy ehhez nem kell iOS-re és ezúttal Apple termékre váltanunk.
Tényleg ennyire hajaz az új termékük a Huawei Mate S az Iphone 6 Plusra? Igen!

 

Nem csak jó, szép is.

A cég vezérigazgatója Richard Yu tartotta a prezentációt, amelyen először az újdonság külsejére tért ki. A tervezőcsapat ezúttal kitett magáért, egészen elegáns készüléket varázsoltak, amely képernyőméretben megegyezik az Iphone 6 Plus-al, viszont a ház kisebb lett, sikerült mindent egy 75,3 mm x 149,9 mm-es dobozba belezsúfolni, szemben az Apple termékének 77,8 mm x 158, 1 mm-es méreteivel. 

 

 

 

 

Nem csak szép, erős is. Nagyon.

Ha már a szokásos köröknél vagyunk, tudjuk le a száraz adatokat is: a képernyő egy 5,5 colos, 1080x1920 pixel felbontású, Gorilla Glass-al ellátott felület, amely ráadásul beelőzve az új Iphone-okat, már rendelkezik a Force Touch technológiával is. A telefon így képes érzékelni a képernyőt érő nyomás erősségét, ezáltal újabb lehetőségek tárházát nyitva ki a fejlesztők előtt.

 

Akár mérlegként is használható

 

 

Ezek után akár mérlegként is használhatjuk telefonunkat (bár nem biztos, hogy kibírja azt ha ráállunk). A képernyő alatt két négymagos proci, egy 1,5 GHz-es és egy 2,2GHz-es dolgozik 3 GB RAM társaságában. A hátlapon találunk egy 13 megapixeles kamerát is, optikai képstabilizátorral, amelyet szintén jobbnak tartanak a fejlesztőik mint amilyen az Iphone 6 Plusban van. Az aksi 2700 mAh-es amely Richard Yu szerint kétszer olyan gyorsan tölthető mint az Apple terméke sőt, 10 perces töltés után 2 órán át tudunk vele akár telefonálni is (ezt azért megnézném). Az ujjlenyomat-leolvasó a készülék hátlapján kapott helyet, amely nem meglepő módon szintén megbízhatóbb és gyorsabb a fejlesztők szerint.
A készülék valamikor október – november körül kerül a magyar polcokra, valószínűleg 203-219 ezer forint körüli áron.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: