2015. 08. 28., péntek, 18:41

Ha mégis beülnél mozizni Nyár végén, csak ezekre menj!

Ha már kétszer végiggörgetted a filmlistádat a gépeden, az IMDB rangsorának első harminc helyén álló mesterművet fejből vágod, a torrent oldalak végtelen gyűjteményéből pedig nem tudsz választani, engedd meg nekem, hogy adjak néhány tippet, ha van pár pihenésre szánt órád. Itt az e heti filmtippem:

Amit a haverokkal: Hitman – 47-es ügynök

 

 

Ha többen indultok moziba, egyikőtök szeme biztosan felcsillan a címet látva. A Hitman mint játék, népes rajongótábornak örvend, sok-sok ezren bújtak órákra a kopasz öltönyös bérgyilkos bőrébe, hogy csendben lopakodva, vagy éppen tojva az alkotmányra egész épületeket levegőbe repítve elvégezze a küldetéseket, és végezzen a célpontokkal. Egy nagy népszerűségnek örvendő game tehát megvolt, miért ne lehetne rá egy egész mozifilmet húzni? 2007-ben már megpróbálkoztak vele, bele is buktak, azonban most, 8 évvel később újra vászonra vitték a vörös nyakkendős urat. Van ugyebár az alap sztori, hogy ezek az elit bérgyilkosok, az úgynevezett Hitmanek okosabbak, gyorsabbak, erősebbek a hétköznapi embereknél (de rossz nekünk) ráadásul semmi érzelmi világuk nincsen (de rossz nekik) így parancsra, egy vigyor nélkül tudnak gyilkolni. Hitmant ezúttal a 47-es ügynök (Rupert Friend) formálja meg, akinek azt az utasítást adták, hogy kapjon el egy nőt, Katia-t (Hannah Ware), akinek az apja az elit bérgyilkosok atyja és szerepet játszott a teremtésükben. Igen ám de itt jön a csavar, mert egy másik ügynök, John Smith (Zachary Quinto) szintén a csajra utazik, hogy megtudja hol a bájos hölgy faterja. Itt kezdődik a kalamajka, repkednek a golyók, csattognak a Silverballer coltok és fokozódik a vásznon a vörös szín. Túl mély sztorira tehát ne számítsunk, viszont a látványvilág tágra fog nyitni pár szempárt, a srácok nem spóroltak az akciójelentekkel. Bár, hogy is tehetnék? Erről szól a Hitman!

A kaposvári Cinema Cityben :

Péntek, Szombat - 13.40, 18.00, 20.30, 22.30

 Vasárnap, Hétfő, Kedd, Szerda - 13.40, 18.00, 20.30 


Ha egy kis akcióra vágysz: Mission Impossible – Titkos nemzet

 

 

Tom Cruise nem öregszik! Jó valójában igen, de az általa megformált Ethan Hunt tuti nem, mert még mindig olyan lendülettel és olyan eleganciával oldja meg a lehetetlen küldetéseket, mintha épp a sorozat első részében tenné. Bizony, a Mission Impossible szép kis sorozattá nőtte ki magát, hiszen immár az 5. filmmel találkozhatunk a mozikban, ahol Hunt és csapata ismét egy világrengető problémával találja magát szembe. Valójában annyira nem is világrengető, csak számukra, hiszen megszűnik a munkahelyük, mert a kongresszus a CIA nyomására feloszlatja az IMF-et. „Bakker, már megint?” kérdezhetné magától Hunt de ő épp mással van elfoglalva, hiszen felfedték egy rendkívül veszélyes és titkos (ez a kettő mindig együtt jár nem?) társaság kilétét, a Szindikátusét! És hogy ők kik? Természetesen egy olyan szervezet amely terrorista támadásokkal akar világuralomra törni, egy úgynevezett anti-IMF. Tehát a sztori adott, nincs kémbázis, nincs segítség, viszont van ellenség, akik minden eddigi gonosztevőnél durvábban tolják az ipart. Lehetetlen küldetés. Ha kíváncsiak vagytok arra Tom Cruise miként oldja meg ezt is, irány a mozi! Csak ajánlani lehet, főképp, hogy a készítők amit csak lehetett élőben forgattak le, gondolhatunk itt arra amint Hunt ripityára tör egy jó negyed órás autós üldözés során egy BMW-t, vagy amikor gondol egyet, és egy repülőgép oldalába kapaszkodik miközben az felszáll. És Cruise megcsinálta kaszkadőr nélkül. Le a kalappal, úgy tűnik ő sem öregszik.

A kaposvári Cinema Cityben :

Péntektől - Szerdáig – 17.00, 19.40

 

Kettőből egy: Kész katasztrófa & Vakáció 

 

 

Ha a napodat egy kis humorral villanyoznád fel, akkor is tartogat két lehetőséget a héten a Cinema City, bár az is igaz, hogy egyiktől se aléltak el a kritikusok, ahogy én sem. Amikor megláttam a Vakáció poszterét, azonnal a Családi üzelmek ugrott be, főképp, hogy a Vakáció főszereplője Ed Helms, aki ugye abban a filmben is nagy szerepet vállalt. Ezen az alkotáson azonban mégsem lehet annyit rötyögni mint a hasonmásán, mivel erőltetett és már-már gusztustalan humorral próbálják levenni az embert a lábáról, több kevesebb sikerrel. A sztori szerint a főszereplő Rusty, a szétbomlás szélén álló családját egy utazásra invitálja, egy olyanra, amelyen gyerekként már részt vett, és akkor is elég zavarosra sikeredett. Nos, nincs ez másként most sem, a két kölyök (Skyler Gisondo és Steele Stebbins) és az anyuka (Christina Applegate) legnagyobb örömére. A család felhőtlen boldogsága akkor szembetűnő csak igazán, amikor egy szennyvíztárolóban fürdenek amit egy gyógyforrás által duzzasztott csodatavacskának néztek. De hogyan? Egek…
Kicsit jobb előjelekkel és előzetessel rendelkezik a Kész katasztrófa, Judd Apatow főszereplésével. A szőke hölgy ezúttal egy olyan nő szerepébe bújik, akinek már gyerekkorába a fejébe verték: A monogámia rossz! Ilyet mondani egy gyereknek, főleg egy kislánynak, tényleg szokatlan, az pedig már végképp, hogy a csaj felnőttként is ezt az irányelvet követi, és úgy habzsolja egymás után a pasikat mint a gyerekek ebédidő előtt a csokit. Nem kell nagyon agyafúrtnak lenni ahhoz, hogy kitaláljuk a sztorit: érkezik egy lovag, aki minden eddigi irányelvet a feje tetejére állít és miatta a kacér hölgyike végre elgondolkodik. Azt, hogy mi lesz a döntése a moziban kideríthetitek!

A kaposvári Cinema Cityben :

Vakáció:

Péntek – 16.20, 18.30, 22.20,

Szombat – 12.00, 16.20, 18.30, 22.20

Vasárnap: 12.00, 16.20, 18.30

Hétfő, Kedd, Szerda – 16.20, 18.30

 

Kész katasztrófa:

Péntek – 17.30, 20.00, 22.30

Szombat – 12.30, 17.30, 20.00, 22.30

Vasárnap – 12.30, 17.30, 20.00

Hétfő, Kedd, Szerda – 17.30, 20.00

 

 
Ha már nagyon hónap vége van: Kódjátszma

Ha az utolsó nyári hónapot méltóképp helyén kezeltük, elég vékonyka lett a tárcánk így a végére. Ha már nem fér bele a mozi, vagy épp túl messze van, mert az utolsó forró napokat a vízparti vityillónkban töltjük (ti mázlisták), itt az adu, amiért még moziba se kell menni. A Kódjátszma egy második világháborús, igaz történeten alapul, amikor is Alan Turing (Benedict Cumberbatch) brit matematika tudós, lehetetlennek tűnő titkos küldetést kap a nyakába a kormánytól: fel kell törnie az Enigma kódot, amellyel a németek kommunikálnak. A baj csak az, hogy ennek feltöréséhez nem kevés sütnivaló kellene, és egy teljesen más látószög, ami szerencsére Turingnak akkoriban rendelkezésére állt. Egy kisebb csapattal Turing a brit Bletchley Parkban állt neki a feladatnak és fejlesztett ki egy olyan masinát, amelyet nevezhetünk a mai számítógépek ükapjának is, és amely szerkezet az Enigma feltörése által két évvel lerövidítette a világháborút, és mentett meg több millió emberi életet. És mintha ez nem lenne elég a film drámai hangvételéhez, Turing prof homoszexualitása miatt rejtőzködő életet folytatott, hiszen akkoriban Nagy-Britanniában betegségként kezelték, és hormonkezelést vagy börtönt szabtak ki arra, akiről kiderült mássága. Egy igazi drámai film, nagyszerű fordulatokkal, humorral és sok-sok körömrágással. Csak ajánlani tudom.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: