2015. 08. 27., Csütörtök, 10:42

Magyar srác találmánya teheti pofonegyszerűvé a turisták életét

Forradalmasította a turizmust egy magyar srác. Bármilyen hasznosak is a térképek, akad velük macera. Az egyik véglet, hogy hosszú percekig csak forgatjuk a klasszikus papír verziót, mire a megfelelő pozícióba hajtogatjuk. A másik, ha a 21. század embereként okostelefonon csekkoljuk, akkor a térerő, netcsomagunk vagy az akkutöltöttség szeszélyeinek vagyunk kitéve.

A fiatal dizájner Sátor Dénes találmánya ezekre a problémákra kínál megoldást. A leginkább tojás alakúra hajazó útisegéd egy elasztikus anyagból készült, levegővel töltött, elpusztíthatatlan gumi. Gyakorlatilag bármelyik város térképét rá lehet nyomtatni.

A könnyebb átláthatóság érdekében az alkotó különböző színekkel jelölte az eltérő kerületeket, valamint saját ikont kapott az összes közlekedési eszköz és látványosság is.

Az igazi különlegesség a zoomolás. Minél jobban megszorítjuk, a kiemelt rész, annál inkább nagyítódik fel, ami által több információ jelenik meg az adott környékről – írja a Designboom.

Zárásképp itt jegyeznénk meg egy fontos elemét a dolognak, mégpedig hogy ez az eligazodási módszer egyben stresszoldó tevékenység is. Biztosan mindenki ismeri a nyugilabdákat, azoknak az elvével egyezik meg ez is: a nyomkodás következtében mérsékeljük a feszkót.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: