2015. 08. 26., szerda, 20:51

Újabb iPhone nyereményjátékról derült ki, hogy hatalmas kamu

„Balfaszok vagytok mindannyian” – iPhone Magyarország

 

A napokban felpörgött három iPhone Magyarország weboldal közül az egyik gyakorlatilag saját magát leplezte le, hiszen az egyik (vagy egyetlen?) admin nem éppen finoman közölte kedvelőivel a szomorú valóságot.

 

 
Szögezzük le egyszer és mindenkorra: az Apple sosem fog ilyen nyereményjátékot hirdetni a Facebookon, nincs iPhone Magyarország Facebook-oldal, de még Apple Magyarország sem, valamint ezek kombinációjára sem érdemes fogadni a közeljövőben.

Emellett szintén fogadnánk egy iPhone 6-ba, hogy egyik nagy műszaki cég vagy webshop sem fog pár ezer vagy tízezer lájkért ekkora összegű nyereményjátékot felajánlani, hiszen egész egyszerűen nem éri meg. (Persze kivételek lehetnek, de lássuk be, nem ez a megszokott.)

 

Több ilyen oldal is van

A tanulmánynak is felfogható eset nem egyedülálló, jelenleg is több, ingyen iPhone-t kínáló oldal fut hasonló néven, ahol a hiszékeny embereket becsapva gyűjtenek lájkokat az oldalak létrehozói. A miértekről több cikket is meg lehetne tölteni, a mostani eset azonban nem a klasszikus lájkvadászat volt, hiszen úgy tűnik az oldalt nem használják fel más célokra, nem adják el, egész egyszerűen csak szórakozott valaki.

 

Több ezer hülye osztotta meg

Ami sokkal fontosabb és egyben megdöbbentő is, hogy pár nap alatt egy majdnem 300 000 forintos telefon ígéretével 10 ezreket csaptak be, ami egy ennyire nyilvánvaló csalás esetében vicces, megdöbbentő és nagyon szomorú is egyben. (Mondjuk azt már nem is akarom kommentálni, aki még a leleplezés után is “OSZTVA” kommentekkel bombázza az oldalt… bahhh)

Ezen kívül azt talán még rosszabb látni, hogy általam értelmesnek hitt ismerőseim is bedőlnek ezeknek átveréseknek és boldog-boldogtalan ész nélkül lájkolja és osztja az idióta tartalmakat. Megértem persze, hogy egy ilyen drága dolog ígérete egy lájkért/megosztásért cserébe semmi, majd lesz, ami lesz alapon tökmindegy és megy a kattintás.

 

Gondolkodj, mielőtt kattintasz!

De kérlek Benneteket, csak egy pillanatra gondolkodjatok el mielőtt rányomtok a gombra, hiszen ezzel könnyedén megkímélitek magatokat egy esetleges csalódástól és még totál hülyének sem fognak nézni az ismerőseitek… mert hogy ájfont nem fogtok így nyerni, az is biztos.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: