2015. 08. 13., csütörtök, 09:35

Máshogy nevetünk ma már az interneten, mint régen

Máshogy nevetünk ma már az interneten, mint régen – olvasható egy friss kutatásban, amelyet a Facebook készített közösségi szokásaink alapján.

 

Alig valaki használja ma már a LOL (laughing out loudly - hangosan felnevetni) rövidítését az online beszédben, pedig nemrég még ez számított "trendinek". A kutatás csak a posztokra és kommentekre vonatkozott, a Messengeren keresztül folytatott beszélgetéseket nem figyelték. Bár az egész világban zajlott a mintavétel, csak az angol nyelvű kommunikációra fókuszáltak.

 

 

Az eredményeket utána nem, életkor szerint is tovább elemezték. A képet picit árnyalja az, hogy mostanra a Facebook teljesen elfogadottá tette az emoji-kat (szmájlikat), amivel valljuk be egy-egy szitut, érzést jobban ki tudunk fejezni, mint pár karakterrel. Ami talán ennél is meglepőbb, hogy mennyien használják a "haha" kifejezést, ami elsőre, de még másodszorra is elég prolinak tűnik, így ezt a megnyilvánulást mi nem ajánljuk. Az eredményből azt is kiolvashatjuk például, hogy a nők inkább használnak emoji-kat, mint a férfiak.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: