2015. 08. 13., csütörtök, 14:38

Két új ellátási formát vezetett be Kaposvár Önkormányzata

85 év felettiek, illetve 18 éven alatti speciális diétára szoruló betegek vehetik igénybe

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. március 1-től egyenek között az alábbi két új ellátási formát vezette be:

 

IDŐSZAKI TÁMOGATÁS

Táplálékallergiájuk vagy más alapbetegségük miatt speciális diétára szoruló, 18 év alatti, szociálisan hátrányos helyzetű tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek részére, egészségi állapotához igazodó étkeztetése elősegítése érdekében meghatározott időszakonként támogatás állapítható meg, abban az esetben, ha a család egy főre jutó havi nettó jövedelme nem haladja meg a nyugdíjminimum 160 %-át (45.600.-Ft).

Az időszaki támogatást tárgyévben három alkalommal, április, augusztus, december hónapokban biztosítja az önkormányzat.

Az időszaki támogatás összege gyermekenként és jogosultsági időszakonként 8.000- Ft.

 

TÁMOGATÁS IDŐSEK VILÁGNAPJÁRA

Az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat települési támogatásban részesítheti azt a szociálisan rászoruló személyt, aki a 85. életévét betöltötte, vagy a tárgyévben betölti, feltéve, hogy családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 150%-át (42.750.-Ft), egyedül élő esetén a 200%-át (57.000.-Ft) nem haladja meg.

A támogatás összege személyenként 10.000- Ft., amelyet az önkormányzat tárgyévben egy alkalommal, október hónapban folyósít.

A támogatás iránti kérelmeket tárgyév augusztus 31-ig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A kérelemhez csatolni kell a kérelmező születési időpontját igazoló okiratot.

Mindkét támogatás iránt a kérelmeket Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Igazgatóság Szociális Irodáján lehet benyújtani az arra rendszeresített formanyomtatványon - melyek beszerezhetőek ügyfélfogadási időben a Szociális Irodán. Kaposvár, Noszlopy G. u. 5. szám alatt – illetve letölthetőek Kaposvár város honlapjáról is.(www.kaposvar.hu).

A kérelmekhez csatolni kell a kérelmező és családja kérelem benyújtását megelőző hónapra vonatkozó jövedelemigazolásokat.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: