2015. 08. 04., kedd, 07:31

Martonfa egy emberként áll ki a menekülttábor ellen

25-30 helyi vert fel sátrakat azon a honvédségi területen, ahol menekülttábort építene fel a kormány. A martonfaiak azt mondják, nem mennek el, ameddig meg nem akadályozzák az egészet.

Mint szombaton megírtuk, a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson épülnek az új ideiglenes befogadó állomások. A martonfaiak azonban nem értenek ezzel egyet, politikai bosszút sejtenek a helyszínválasztás mögött, hiszen ők az egyetlen baranyai falu, ahol magasan a Jobbik kapta a legtöbb szavazatot. Sérelmezik még, hogy sem őket, sem a polgármestert nem értesítették előre a tervről, mindent a sajtóból kellett megtudniuk. Félnek attól, hogy a menekültek elárasztják a falut, ellopják a zöldségeket, gyümölcsöket, terményeket, ugyanis Martonfán nincs kerítés – eddig lopás sem volt. Több nyílt levelet is írtak a kormánynak, de nem kaptak rá választ.

 

A sátrazók egyike

Úgy látszik, most a saját kezükbe próbálják venni a sorsukat, vasárnap napközben 25-30-an kisétáltak arra a honvédségi területre, ahol vélhetően a menekülttábor fog állni, majd felverték a sátrakat.  Folyamatosan “őrizni” fogják a területet – mondták és addig nem mennek el, ameddig a kormányt nem tudják lebeszélni arról, hogy a falu határában építsenek egy menekülttábort.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: